arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Rådgivare, kompetenscentrum för offentliga måltider

  • Yrkesroll

    Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning

  • Anställning

    Heltid, Tills vidare

  • Lön

    Fast månads- vecko- eller timlön

  • Publicerad

    14 maj

  • Sök jobbet senast

    3 juni

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete med en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Vi söker dig som är erfaren och kan axla uppdraget att stärka vårt arbete inom mat, offentliga måltider och beredskap. Vi erbjuder en spännande roll där du arbetar i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor i Uppsala Science Park.
Varför Livsmedelsverket
Intresset för frågor om mat och dricksvatten är idag stort. Frågor kring mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt. På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning.

På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert för att leverera våra uppdrag. För att vara framgångsrika arbetar vi tillsammans som medarbetare, ledare och chefer för att ta ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande.

Din roll 
I din roll hos oss stärker du vår kompetens inom mat och måltider för specifika målgrupper som barn och äldre. I uppdraget ingår att driva utvecklingsfrågor inom de offentliga måltiderna i både ordinarie verksamhet, men även förberedelser för händelse av kris eller krig. I uppdraget ingår även att företräda myndigheten och vara talesperson i olika sammanhang samt samverka med många olika aktörer. I arbetet ingår allmänt förekommande arbetsuppgifter såsom att svara på skriftliga frågor från allmänhet och intressenter. Du stödjer och samarbetar med dina kollegor och ingår i olika uppdrag och projekt. 

Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt målgruppers behov. Vidare gör du genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthåller relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar. 

Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion

Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion arbetar för en mer hållbar livsmedelskonsumtion hos befolkningen. Enheten ger stöd i form av bland annat råd, riktlinjer och policyer till yrkesgrupper, företag, kontrollmyndigheter och andra organisationer vars arbete berör livsmedel, mat och måltider samt i förlängningen konsumenter. Vi driver många regeringsuppdrag, dels inom livsmedelsstrategin, dels uppdrag i samverkan med andra myndigheter.

Din kompetens

Vi söker dig med akademisk examen såsom kostvetare, dietist, kostekonom eller där närliggande område utgör en betydande del. För uppdraget krävs att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom mat och måltider inom kommun eller region på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att driva projekt, likaså vana av kommunikativt och utåtriktat arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av åtgärder som genererat effekt för våra prioriterade målgrupper såsom barn och äldre. Det är positivt om du har arbetat med omställning till en hållbar livsmedelskonsumtion samt beredskapsfrågor. 

Det krävs att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas med uppdraget agerar du ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande i ditt arbete. Du tar ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt våra målgruppers behov. Du gör genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål och tidsplaner. Det krävs att du är bekväm med att sammanfatta material och att skriva rapporter. Du bjuder in till och är öppen för samarbeten, idéer och nya perspektiv som förbättrar våra leveranser. Du trivs med att arbeta i team, har hög kompetens i sakfrågorna mat och måltider som du delar med dig av för att stärka vår gemensamma förmåga. Du förmår manövrera i ett stort flöde av arbetsuppgifter då du har förmåga att se såväl helhet som att ha öga för detaljer. Du är van att samarbeta med andra både internt och externt där du nyttjar din förmåga att enkelt och okomplicerat kommunicera vårt uppdrag och våra insatser. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthålla relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Britta Ekman. Representant för Saco-S är Bettina Julin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-06-03. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01898. Ansökan ska vara skriven på svenska.

 

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning 

Tillträde: I augusti eller enligt enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: ROR/HLK 

Placeringsort:Uppsala


All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Lön

Enligt överenskommelse

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

Heltid/ Ej specificerat