arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Angelica: ”Väldigt lyxigt att få prova på olika roller”

Att få möjlighet att styra sin karriär och samtidigt förbättra samhället uppskattar Angelica Lindberg, som efter en tid som trainee har fått sitt första jobb som UX-designer på Kronofogden.

Berätta kort om vad du jobbar med!

– Jag är UX-designer på Kronofogdens IT-avdelning och jobbar med användarbarhet i våra interna och externa system.

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?

– Det här är mitt första jobb efter att jag tog examen i marknadskommunikation och it på Stockholms universitet 2018. I höstas började jag som trainee på Kronofogden och fick möjlighet att prova på olika roller inom IT-avdelningen, sedan fick jag välja vilket område jag ville jobba inom. Där kände jag ganska snabbt att UX passade mig bäst.

Hur var det att komma in som trainee?

– Som nyutexad är det inte så lätt att veta vad jobbet innebär och att då få prova på och sedan välja det man gillar bäst känns väldigt lyxigt. Att jag har jobbat med olika delar inom IT gör också att jag har en större förståelse för helheten nu.

– Det finns såklart utmaningar när man är ny men det är roligt att få så mycket ansvar och kul att jag har så mycket att säga till om.

Vad lockade dig att söka det här jobbet?

– Min utbildning är ganska bred och jag visste inte riktigt vad jag ville göra men så träffade jag Kronofogden på Framtidsmässan och pratade med ett par anställda där. De berättade om Kronofogden som arbetsgivare och vilka förmåner som finns. Framför allt lockade det de sa om att man jobbar för att förbättra samhället. Det jag gör är till för att ge människor en bättre vardag.

– Det som också bidrog var att jag kände att de var intresserade av mig som person och litar på att jag klarar av jobbet.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

– Alla möjligheter jag får att skapa min karriär och vara delaktig i hur den ska utformas. Vi har till exempel fem timmars kompetensutveckling i veckan så det finns verkligen möjlighet att lära sig mer och utvecklas. Det är högt i tak, man är lyhörd för sina anställda, jag har bra kontakt med min chef och många bra kollegor. Det är en rolig arbetsplats!

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– Det är en helt annan mentalitet här, det handlar inte om att göra vinst utan om att göra samhället bättre. Det gillar jag.

Fakta Kronofogden

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. På Kronofogden arbetar omkring 2 300 personer och myndigheten finns på 32 orter i landet.

Mer information om arbeten hos Kronofogden på Kronofogdens webbplats

Vill du veta mer om hur det är att jobba med IT i staten?