arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Patrick: ”Det är spännande att få bidra till en positiv samhällsutveckling”

För Patrick Amofah är det viktigt att ha ett jobb där han känner att han gör skillnad för människor och samhälle. Precis det får han göra som projektledare på Upphandlingsmyndigheten.

Berätta kort vad du jobbar med!

– Jag är projektledare för ett transnationellt EU-projekt på Upphandlingsmyndigheten och ansvarar för att utveckla metoder för sociala krav i offentliga upphandlingar. Det kan handla om att ställa krav på att en leverantör anlitar arbetskraft som står långt ifrån arbetsmarknaden eller att det ska finnas bra anställningsvillkor. Vi har många partners i projektet som jag är samordnare för och jag har arbetsledaransvar för projektgruppen som är ungefär 20 personer.

– Jag är också ute och föreläser, anordnar workshops, skriver rapporter och mycket annat. Inom projektet har vi samarbeten inom EU vilket innebär en del studiebesök i andra länder.

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har en magisterexamen i företagsekonomi och jobbade på finansavdelningen på ett företag i Ghana där jag kommer ifrån. Sen har jag haft en del olika jobb innan jag hamnade på Arbetsförmedlingens huvudkontor där jag var samordnare för att hjälpa stora företag att anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Vad lockade dig att söka ditt nuvarande jobb?

– Det verkade spännande att vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling och få jobba med inkludering på arbetsmarknaden. Jag gillar att göra skillnad för både människor och samhället och det får jag göra här.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– Sverige står inför många utmaningar och det känns bra att det känns bra att bidra till lösningar, till exempel att främja integration med hjälp av upphandlingar. Det är ju jätteviktigt att skattepengar används på ett bra sätt och det känner jag att jag får vara med och bidra till.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

– Det är viktigt för mig att få göra skillnad både för människor och för samhället och det får jag göra i mitt jobb. Men jag uppskattar också kontakten med andra människor som jag får här, det är mycket stimulerande.

Fakta: Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten ger stöd genom att utveckla och förmedla kunskap, verktyg och metoder för offentlig upphandling. Myndighetens vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. På Upphandlingsmyndigheten jobbar runt 60 personer.

Jobba på Upphandlingsmyndigheten