Kronofogden - ett jobb som räknas, för andra och för dig

Jobba på Kronofogden

Småföretagaren som inte har fått betalt. Föräldern som har rätt till underhållsstöd. Pensionären som inte kan betala sitt vårdbesök i tid. Kronofogden arbetar med personer i utsatta situationer, de som behöver få betalt och de som ska betala.

På it-avdelningen arbetar drygt 200 personer med ny- och vidareutveckling av samhällsbärande tjänster. Utvecklare, verksamhetsarkitekter och leveransledare är några av de yrkeskategorierna. Här kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig.

Här kan du läsa mer om att jobba med it på Kronofogden (på Kronofogdens webbplats)

Medarbetare på Kronofogden berättar

Karolina arbetar som scrummaster och testledare och Rami arbetar som utvecklare på Kronofogden. Läs deras berättelser om hur det är att arbeta på Kronofogden.

karolina medarbetare kronofogden

Läs om Karolina som jobbar som scrummaster och testledare på it-avdelningen (på Kronofogdens webbplats)

medarbetare rami kronofogden

Läs om Rami som arbetar som utvecklare på Kronofogden (på Kronofogdens webbplats)

Komplexa koder som förenklar för andra. Det får utvecklaren Rami att se fram emot att gå till jobbet. Eller gå. Han har kommit överens med sin chef om att arbeta större delen av sin arbetstid hemifrån. 

– Det är nya utmaningar varje dag. Flera språk och system ska kommunicera med varandra. Ändrar du på en rad kan tio andra reagera, säger Rami.

Fakta: Kronofogden

  • Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder.
  • 2300 medarbetare.
  • Finns på 32 orter i landet från Malmö i söder till Haparande i norr.
  • Huvudkontoret finns i Sundbyberg.

Läs mer om att arbeta på Kronfogden (på Kronofogdens webbplats)

Kronofogdens uppdrag

Kronofogden ska hjälpa den som inte fått betalt och ge stöd och råd till den som ska betala. Det kan vara myndigheter, kommuner, företag eller privatpersoner som ansöker om hjälp med att få betalt. Visionen är alla betalar och ingen blir överskuldsatt.

Uppdraget delas med Skatteverket och Tullverket.