Skatteverket - tillsammans gör vi samhället möjligt

Jobba på Skatteverket

Skatteverket är med och skapar förutsättningar för ett väl fungerande samhälle. Visionen är tillsammans gör vi samhället möjligt - enkelt rätt och tryggt för alla. Exempel på yrkeskategorier som arbetar här är: ekonomer, jurister och it-specialister.

Skatteverket är en stor organisation med många olika arbetsområden, här finns utrymme för dig att växa och utvecklas. På Skatteverket arbetar it och den övriga verksamheten nära varandra och jobbar agilt enligt Safe.

Se en film om att arbeta på Skatteverket (på Skatteverkets webbplats 2:04 min)

Läs mer om att arbeta på Skatteverket (på Skatteverkets webbplats) 

Medarbetare på Skatteverket berättar

Annelie arbetar som systemutvecklare och scrum master, Kamal arbetar som enterprise architect på Skatteverket. Läs deras berätteser om hur det är att arbeta på Skatteverket nedan. 

Annelie arbetar som systemutvecklare och scrum master på IT-avdelningen i Östersund sedan 2020.
– Jag är otroligt imponerad över mitt team, men även av andra som jag har kontakt med dagligen på Skatteverket. Vi strävar efter hög kvalitet och smarta lösningar som bidrar till samhället - det gör mig stolt.

Intervju och film med Annelie som arbetar som systemutvecklare och scrum master på Skatteverket (på Skatteverkets webbblats (00:57))

 

Kamal arbetar som enterprise architect på IT-avdelningen i Sundbyberg sedan 2020.
– Jag känner mig jättestolt över att jobba på Skatteverket. Det är inte ofta man får chansen att jobba med lösningar som kan påverka en hel befolkning. 

Se en film med Kamal som arbetar som enterprise architect på Skatteverket (på Skattverkets webbplats (00:59)

Fakta: Skatteverket

  • 10 500 st anställda.
  • Skatteverket finns på ett femtiotal orter i landet.
  • Det största kontoret finns i Sundbyberg.
  • Av de anställda på Skatteverket är 66 procent kvinnor och 34 procent män.

Läs mer på Skatteverkets webbplats

Skatteverkets uppdrag

Skatteverkets uppdrag är att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Huvuduppgifterna är att ta in skatter, sköta folkbokföringen, äktenskapsregistret och fastighetstaxeringen, registrera bouppteckningar och vara borgenär åt staten. Skatteverket utfärdar även id-kort för personer som är folkbokförda i Sverige samt utreder skattebrott.