Trafikverket - vi gör Sverige närmare

Hitta ditt drömjobb hos Trafikverket

På Trafikverket får du vara med och utveckla Sverige. Du blir en del i arbetet för att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem. Visionen är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Här finns cirka 150 olika yrken att välja mellan och en stor intern arbetsmarknad. Exempel på yrkeskategorier som arbetar här är: systemvetare samt högskole- och civilingenjörer. Sveriges transportsystem digitaliseras i snabb takt och kommer inom en nära framtid vara platsen för en rad spännande teknikskiften och intressanta utmaningar för säkrare, smidigare och klimatsmarta transporter. En arbetsplats med stora utmaningar och mängder av chanser att utvecklas.

Läs mer om att arbeta på Trafikverket (på Trafikverkets webbplats)

Medarbetare på Trafikverket berättar

På bilden syns Andreas från Trafikverket som står på en kaj. Bakom honom syns ett vackert skepp som ligger förtöjd vid kajen.Andreas Gren arbetar idag som systemspecialist. Han började vid Trafikverket 2012 och har sedan dess haft förmånen att arbeta på flera olika orter i Sverige. 
– 
Att jobba på Trafikverket känns framtidssäkert. Det finns hur mycket jobb som helst och digitaliseringen gör att det möjligheterna bara ökar inom väg- och järnväg. 

Läs hela intervjun med Andreas

Angelica står lutad mot ett räcke på en altan i ett område av höga kontorshus. Hon har ljust långt hår och har på sig en vinröd tröja Angelica Dahnberg är IT-koordinator vid Trafikverket. Hon började som trainee i september 2020 – mitt under coronapandemin och har redan hunnit delta i och leda flera olika projekt. Hon tycker att Trafikverket präglas av utveckling i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö och att det finns potential att växa.

Läs hela intervjun med Angelica

Läs flera intervjuer med medarbetare på Trafikverket (på Trafikverkets webbplats)

Fakta: Trafikverket

  • Kontor finns från Kiruna i norr till Ystad i söder på region- och lokalkontor.
  • Huvudkontoret finns i Borlänge.
  • 9 000 anställda.
  • I Trafikverket ingår också resultatenheterna Färjerederiet, Förarprov, Trafikverksskolan och Fordonsresurser.

Läs mer information om Trafikverket (på Trafikverkets webbplats)

Trafikverkets uppdrag

Trafikverkets ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar.