arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

"Jag kan påverka och genomföra egna idéer"

Damoon Arman har jobbat länge som it-tekniker på Regeringskansliet och uppskattar både den tekniska komplexiteten som hans arbete innebär och den internationella miljön.

Berätta kort vad du jobbar med?

– Jag arbetar som it-tekniker på Regeringskansliet och ansvarar för att utveckla och underhålla klientplattformen. Det innebär bland annat att se till att de system och applikationer som används uppfyller verksamhetens behov och lever upp till kraven på stabilitet och säkerhet.

En annan del av mitt arbete innebär att hantera mer omfattande incidenter och lösa problem som uppstår i it-miljön. Det är ett mer reaktivt och tidkritiskt arbete som jag driver tillsammans med andra interna spetskompetenser. Det är också vanligt att samarbeta med externa partners såsom leverantörer och andra myndigheter för att snabbt identifiera och åtgärda problem. 

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?

- Tidigare har jag arbetat inom privat sektor som systemadministratör. På gymnasiet läste jag naturvetenskapligt program med inriktning media, men jag är i själ och hjärta en tekniknörd. Jag växte upp i ett sammanhang där vi experimenterade med teknik och allt som den kan användas till. Vi sporrade varandra till ständig utveckling och därmed var steget till att jobba med it inte särskilt långt.

Vad lockade dig att söka jobb på Regeringskansliet?

- Nu är det många år sedan jag sökte det här jobbet. Från början uppskattade jag den tekniska komplexiteten och utmaningarna som en internationell it-miljö medför. Dessutom får jag chansen att resa mycket i mitt jobb.

Idag skulle jag nog säga att det är mer intressant med de nationella och internationella samarbeten vi har med andra myndigheter och möjligheten att påverka och driva digital utveckling.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

- Jag känner att jag gör skillnad. Det är tillfredsställande att kunna lämna arbetet för dagen med känslan att jag har hjälpt människor att utföra ett viktigt arbete. Dessutom uppskattar jag mina kollegor som är experter inom sina respektive områden. 

Tillsammans med kollegorna får jag utlopp för det sociala och känner ett stort stöd i olika arbetsmoment och situationer. Vi har höga krav på att leverera, men har ändå möjlighet att påverka och genomföra egna idéer och prioriteringar.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– Att jobba statligt för mig är att bidra till samhällets utveckling och att man inte styrs av ekonomiska intressen. Det är även en trygg och stabil arbetsplats med bra utvecklingsmöjligheter.

 

Fakta: Regeringskansliet

Regeringskansliets uppdrag är att vara ett stöd till regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. I myndigheten ingår Statsrådsberedningen, departementen och Förvaltningsavdelningen. I Regeringskansliet befinner du dig i händelsernas centrum där du, tillsammans med kunniga och samhällsintresserade kollegor, utför ett meningsfullt arbete. Varje dag.

Mer information om arbeten hos Regeringskansliet (öppnas i nytt fönster)