arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Christoffer: "Viktigt att få utveckla produkter som bidrar till verksamheten."

Han har alltid varit nyfiken på Polisen och ville kombinera sina studier i kriminologi och webbutveckling på något sätt. Idag arbetar Christoffer Bilman som uppdragsledare vid Polisens it-avdelning.

Berätta kort vad du jobbar med?
– I mitt team jobbar vi med att ta fram appar för att rapportera in händelser vid trafikolyckor eller i samband med tekniska inspektioner av fordon. Min roll som uppdragsledare handlar om att, tillsammans med teamet, utveckla våra agila processer och prioritera vår backlog. En annan viktig del är att jag säkerställer att vi har avstämningar internt med verksamheten och externt med andra myndigheter och företag. Jobbet i sig är mycket varierande och jag är delaktig både i strategiska beslut samtidigt som jag har närheten till användarna och teamet som tar fram smarta lösningar.

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har faktiskt en ganska ovanlig bakgrund. I grunden är jag utbildad sjöbefäl, men jag har också läst kriminologi och webbutveckling. Jag har ett stort intresse för design och produktutveckling, vilket är något som jag har jobbat med i tech-branschen tidigare under flera år.

Vad lockade dig att söka ditt nuvarande jobb?
– Det var egentligen under pandemin som jag började känna att jag var sugen på nya utmaningar. Jag har alltid varit nyfiken på Polisen och ville gärna få användning av mina studier i kriminologi och kombinera dem med produktutveckling och ledarskap. Innan jag sökte jobbet gjorde jag en grundlig research för att se om verksamheten skulle passa mig. Det visade den sig göra och nu har jag jobbat här i ungefär två år och trivs väldigt bra.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?
– Att få jobba med utveckling av produkter som bidrar till polisens verksamhet betyder mycket för mig. Jag tycker också att det är väldigt roligt att få jobba nära verksamheten och se att de produkter som vi arbetar med i mitt team används dagligen. En annan viktig sak är att indirekt bidra till en positiv utveckling i samhället. Jag uppskattar också att Polisen är en organisation där det finns goda möjligheter att utvecklas och lära sig nya saker.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?
– Återigen, att få göra skillnad och bidra till samhällsnytta känns viktigt. Att jobba statligt innebär också en trygg anställning och en möjlighet till ett flexibelt arbete. Det tycker jag är viktiga aspekter för att jag ska trivas bra.