arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

"Det är en tillfredsställelse att bidra till samhället i stort"

Att programmera och utveckla en skuldsaneringsapplikation innebär både problemlösning och grupparbete. Elbereth Hurtig Åhlberg trivs bra med sitt arbete som backend-utvecklare Java på Kronofogden.

Berätta kort vad du jobbar med.

– Jag är nyanställd och arbetar på Kronofogdens it-avdelning som backend-utvecklare Java. Just nu arbetar jag med att ta fram en ny applikation för handläggning av skuldsanering och mitt ansvar är att programmera. Grupparbete är en viktigt del i arbetet och jag samarbetar med utvecklare, kravställare, testare, konfigureringsmanagers och projektledare.

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?

– Det är en brokig utbildning jag har. På gymnasiet läste jag vårdprogrammet som jag senare kompletterade med att läsa in naturvetenskap på komvux. Därefter påbörjade jag en utbildning till civilingenjör, men bytte sedan inriktning till att läsa enbart programmering under ett år. Senare kompletterade jag med flera kurser inom it.

Vad lockade dig att söka ditt nuvarande jobb?

– Jag var med och utvecklade den tidigare skuldsaneringsappen för tio år sedan och det känns kul att nu få utveckla en bättre variant med ny och modernare teknik. Min erfarenhet från mitt senaste arbete på Skatteverket kom också väl till pass där jag utvecklade applikationer för olika handläggningssystem. Här på Kronofogden kan man också i större utsträckning arbeta på distans vilket passade mig som bor i Visby.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– Det är en tillfredsställelse att jobba statligt och få bidra till samhället. De applikationer jag utvecklar behövs och kommer att användas i samhället vilket känns viktigt.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

– Det som är roligt med mitt arbete är att jag aldrig blir fullärd utan lär nytt hela tiden och får följa den tekniska utvecklingen. Jag arbetar dagligen med problemlösning vilket jag gillar och får lista ut hur jag gör saker på bästa sätt.

Fakta Kronofogden

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. På Kronofogden arbetar omkring 2 300 personer och myndigheten finns på 32 orter i landet.

Mer information om arbeten hos Kronofogden på Kronofogdens webbplats