arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Mathilda: "Jag vill ha en trygg arbetsplats och chans att göra samhällsnytta."

Hon kom in på Arbetsförmedlingens it-avdelning genom en traineetjänst. Idag arbetar Mathilda Ekegren Franzetti som systemutvecklare och upplever att det hon utvecklar bidrar till samhällsnytta för dem som vill komma ut i jobb eller studier.

Berätta kort vad du jobbar med?
– Jag arbetar som systemutvecklare på Arbetsförmedlingen i ett program som heter PEGA. Programmet används för att utveckla Arbetsförmedlingens systemstöd så att det blir effektivare för våra handläggare att arbeta med.

Vad har du för utbildning och vad har du gjort tidigare?
– Jag kom in på Arbetsförmedlingen via ett traineeprogram 2021 med en examen i internationell marknadsföring från Mälardalens universitet där jag hade studerat i tre år. Efter studierna drev jag eget företag inom detaljhandeln under några år och lärde mig att bygga hemsidor vilket väckte mitt intresse för IT.

Vad lockade dig till ditt nuvarande jobb?
– Jag ville ha en trygg arbetsplats och även få en chans att göra samhällsnytta, samtidigt som jag så klart ville satsa på en spännande IT karriär.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?
– Det är flera saker! Mest av allt uppskattar jag mina kollegor, att jag får jobba i moderna kontorslokaler och att veta att det jag utvecklar i slutänden hjälper någon annan att snabbare och enklare komma ut i jobb eller studier.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?
– För mig betyder det att jag får vara med och arbeta för samhället och för alla oss som bor i Sverige. Jag hoppas att jag är med och förbättrar samhället till viss del och att mitt arbete kan hjälpa till att ge dem som behöver det en möjlighet till arbete eller studier.